fbpx
București: +40 21 326 46 40 | Cluj: +40 264 449 450 | Iasi: +40 745 381 525

Beneficiile Foliilor de Securizare a Geamului

Beneficiile foliilor de securizare a geamului pentru acasă, clădiri de birouri, grădiniţe, şcoli sau centre comerciale. Folia de securizare este un produs excepţional, extrem de util, care oferă două beneficii majore pentru siguranţă şi sănătate, cu o investiţie minimă:  împiedică împrăștierea cioburilor în cazul spargerii sticlei şi asigură protecție împotriva radiațiilor UV de până la 99%.

Foliile de securizare pentru geam sunt un produs relativ nou pe piaţa din România, însă uzual în ţările în care lucrurile nu sunt luate à la légère, iar siguranţa personală este preţuită. Cu o aplicare foarte simplă şi la îndemână, costuri reduse şi beneficii importante pentru siguranţă şi sănătate, folia de securizare a geamurilor este un produs indispensabil în spaţiile unde predomină ușile și pereții din sticlă.

Geamurile se pot sparge cu uşurinţă în urma unor loviri ori ciocniri accidentale sau în urma intemperiilor. Spargerea geamului poate cauza rani si pagube materiale, acest risc fiind mult redus dacă pe geam se aplică o folie de securizare.

În continuare, îţi vom explica ce sunt mai precis aceste folii, cum se aplica, cum se pot clasifica, care este diferenţa între foliile de securizare şi foliile antiefracţie, care sunt beneficiile lor şi unde sunt utile.

Ce sunt foliile de securizare

Foliile de securizare sunt folii autoadezive rezistente la impact. Acestea se aplică atât pe geamurile de la ferestre, cât şi pe alte suprafeţe din sticlă: mobilier, pereţi despărţitori, uşi, vitrine. Rolul lor în cazul în care geamul se sparge, este să menţină cioburile lipite de stratul adeziv, împiedicând astfel rănirea persoanelor sau a animalelor.  Ca beneficiu suplimentar, oferă totodată protecție împotriva razelor UV.

Ce sunt foliile de securizare a geamului

Din ce sunt realizate?

Foliile de securizare Hanita Israel și Bruxsafol Germania, pe care le comercializăm noi, sunt realizate din poliester, ceea ce înseamnă că le conferă geamurilor proprietăţi similare sticlei laminate, şi, prin urmare, o foarte bună rezistenţă la spargere.

Pentru cititorii noştri cu înclinaţii tehnice, iată structura completă a materialului din care sunt confecţionate foliile de securizare:

 • Film transparent din poliester (unul sau două straturi, în funcţie de tipul foliei)
 • Strat rezistent la zgâriere (hard coat)
 • Adeziv acrilic pe bază de solvent, de tip Pressure Sensitive (se activează numai sub presiune, în contact cu apa și are factor de absorbție UV)
 • Suport siliconic pe partea posterioară (liner), cu rol de protecție a foliei atât în timpul manipulării cât și pe parcursul depozitării

 

Cum se aplică pe geam?

Foliile de securizare se aplică doar pe fâșia de sticlă din partea de interior a geamului. Este obligatoriu să fie aplicate pe toată suprafața geamului (inclusiv sub chedere și sub baghetele de susținere). De aceea, recomandăm ca baghetele de susținere a geamului să se dea jos înainte de aplicare.

Pot fi aplicate atât pe geamurile vechi, care au o singură fâșie de sticlă, cât și pe geamurile fabricate printr-o tehnologie mai nouă (termopan), care pot avea două sau chiar trei fâșii de sticlă.

 

Resurse suplimentare

 

 • CLICK AICI pentru a afla informații privind:
 • Recomandările de care trebuie sa ții cont înaintea aplicării foliilor de securizare
 • Uneltele de care ai nevoie
 • Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru o aplicare corectă

Clasificarea foliilor de securizare

Foliile de securizare pot fi transparente sau argintii, cu efect de oglindă şi protecție solară. Foliile transparente au în componenţa lor un singur strat de film transparent de poliester, în vreme ce foliile cu efect de oglindă au două, dintre care unul are depunere metalică prin sputerizare cu aluminiu. Datorită efectului de oglindă, cele din urmă oferă şi protecție solară, dar şi un plus de intimitate spaţiilor.

Aici poţi vedea gama noastră de folii de securizare, din care poţi alege folia potrivită pentru nevoile tale. Nu stii ce tip de folie să alegi? Te ajutăm noi! Sună acum la 0729.016.484 şi îți oferim CONSULTANȚĂ GRATUITĂ!

 

OFERTĂ LIMITATĂ până la sfârşitul lunii iunie!

Plasează chiar acum o comandă pe site şi te bucuri de cea mai mare reducere din an la foliile de securizare!

oferta folii securizare transparente
Oferta folii protectie solara si securizare

Diferenţa dintre foliile de securizare şi cele antiefracţie

Ambele tipuri de folie împiedică împrăștierea cioburilor în cazul spargerii sticlei.

Principala diferenţă dintre cele două tipuri de folie o reprezintă faptul că foliile antiefracție împiedică pătrunderea în interior a persoanelor sau obiectelor nedorite. Foliile antiefracție au certificări internaționale, fapt ce le recomandă pentru aplicații în bănci, casierii, case de schimb valutar, dar şi centre comerciale sau locuințe.

Foliile de securizare au grosimi cuprinse între 4 mil* şi 7 mil grosime. Foliile antiefracţie, în schimb, au grosimi cuprinse între 8 şi 12 mil.

* 1 mil, unitatea de masura a grosimii foliilor, este echivalentul a 25 microni, 1 micron fiind a mia parte dintr-un milimetru.

Ce este important de înţeles şi de reţinut este că foliile de securizare nu se folosesc împotriva efracției și nu înlocuiesc foliile antiefracție, ele doar reduc riscul rănirilor cu cioburile cauzate de spargerea unui geam și măresc rezistența sticlei în caz de spargere accidentală.

Pe lângă foliile de securizare şi cele antiefracţie, există pe piaţă şi o a treia categorie, cea a foliilor de protecţie solară. Despre beneficiile lor am scris pe larg aici. Cu toate că şi foliile de protecţie solară au proprietăţi de securizare a geamului, acestea nu pot înlocui foliile de securizare, capacitatea de a reţine cioburile în folie fiind limitată.

Care sunt beneficiile* foliilor de securizare

 • Geamul devine mai rezistent și mai greu de spart
 • Împiedică împrăștierea cioburilor în cazul spargerii sticlei
 • Scad riscul de rănire în caz de spargere a geamului
 • Asigură protecție împotriva radiațiilor UV de până la 99%, împiedicând decolorarea mobilierului, draperiilor, hainelor sau a altor obiecte expuse și protejează persoanele de razele ultraviolete nocive pentru piele
 • Se pot aplica pe orice tip de geam
 • Nu distorsionează imaginile / produsele
 • Nu blochează vizibilitatea, datorită gradului ridicat de transparență
 • Au o garanție de până la 12 ani

*Beneficiile enunţate sunt garantate în cazul foliilor de securizare comercializate de VERLA. Suntem distribuitori autorizaţi Hanita Israel și Bruxsafol Germania, producători renumiţi pe plan mondial pentru calitatea, durabilitatea şi gradul înalt de claritate optică al foliilor.

Unde sunt utile foliile de securizare

Unde sunt utile foliile de securizare

Foliile de securizare au fost dezvoltate pentru protecția sticlei și a persoanelor din interior, mai ales pentru încăperile unde predomină ușile și pereții din sticlă, riscul de accidentare fiind ridicat.

Sunt utile atât pentru instituții financiare, clădiri de birouri, grădinițe, școli, centre comerciale, dar și în spațiile rezidențiale pentru a preveni eventualele accidente neplăcute.

 

În concluzie, beneficiile foliilor de securizare pentru geamuri sunt extrem de importante pentru siguranţa şi sănătatea noastră. Foliile de securitate de calitate superioara au, în cazul unei întreţineri corecte, o durată de viaţă de până la 15 ani.

Până la 15 ani în care eşti ferit de grija accidentelor nefericite care se pot produce în urma spargerii geamurilor! Iata ceea ce numim o investiţia iniţială mai mult decât înţeleaptă!

 

Dacă ai întrebări legate de foliile de securizare care nu şi-au găsit răspunsul în acest articol, lasă-ne un comentariu. Îţi vom răspunde în maximum 24 ore.

Certificari

Sediu Bucuresti

Calea Vitan nr. 238, sector 3
031301 București

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel:    +4 031 405 79 13
Tel:    +4 031 405 79 12
Tel:    +4 021 326 46 30

Fax:   +4 021 326 46 50
Mobil1: +4 0729 016 484
Mobil2: +4 0736 805 478

 

Sediu Cluj-Napoca

Str. Corneliu Coposu 41
400235, Cluj-Napoca

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel:    +4 0264 449 450
Fax:   +4 0264 449 451

+4 0721 242 216
+4 0741 228 214

 

 

Sediu Iasi

Str. Bucium nr. 34,
700265, Iași

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Mobil: +4 0745 381 525

 

Politica de confidențialitate

© Copyright 2024 VERLA. All Rights Reserved.