fbpx
București: +40 21 326 46 40 | Cluj: +40 264 449 450 | Iasi: +40 745 381 525
Beneficiile foliilor de protectie solara
Beneficiile foliilor de protecţie solară care se aplică pe geam încep cu protecţia UV, dar se extind dincolo de ea. În acest articol vei descoperi cele 7 beneficii ale foliilor pentru geamuri, câte tipuri de folie de protecţie solară există, care este cea potrivită pentru tine şi de ce este important să alegi o folie anti soare de calitate superioară, certificată, a cărei eficienţă să fie garantată de producător.

Foliile de protecţie solară sunt folii autoadezive care se aplică pe orice tip de geam, clasic sau termopan, cu scopul principal de a bloca razele UV. Cu o gaură în stratul de ozon ajunsă la cel mai mare nivel din ultimii 17 ani, foliile de protecţie solară pentru geamuri au devenit la fel de importante pentru casă şi birou ca loţiunile cu SPF pentru piele.

Investiţia în folii de protecţie solară merită să fie făcută chiar şi numai pentru protecţia de 99% pe care o oferă împotriva razelor nocive ale soarelui. Vestea şi mai bună este că beneficiile foliilor de protecţie solară nu se opresc la protecţia UV.

Foliile pentru geamuri ne ajută, printre altele, să avem facturi mai mici la energie, să ne bucurăm de un confort sporit când lucrăm la calculator sau privim la televizor şi să evităm accidentele nedorite provocate de spargerea geamului. Am alcătuit o listă cu 7 beneficii ale foliilor de protecţie solară pe care te invităm să o parcurgi în continuare.

Beneficiile foliilor de protecţie solară

1. Te protejează împotriva cancerului de piele

În ceea ce priveşte sănătatea pielii, expunerea la razele solare care intră printr-o fereastră neprotejată nu se deosebeşte cu nimic de expunerea în exterior. Doar prin aplicarea foliei de protecţie solară pe geam eşti protejat de efectele nocive ale soarelui, acasă sau la locul de muncă.

Folia de protecţie solară blochează 99% din razele UV, ceea ce se traduce printr-o protecţie ideală a pielii. Ţinând cont de avertizările medicilor dermatologi cu privire la numărul în continuă creştere al cazurilor de cancer de piele, protecţia ferestrelor este la fel de importantă ca aplicarea cremei cu SPF.

În fapt, Institutul pentru Cancerul de Piele recomandă foliile de protecţie solară ca instrument de prevenţie împotriva cancerului de piele, plasându-le alături de loţiunile şi cremele cu SPF, îmbrăcămintea cu factor de protecţie, ochelarii de soare sau umbrelele cu SPF.

Image
2. Protejează obiectele de decolorare

Razele soarelui se fac vinovate pentru deteriorarea prin decolorare a obiectelor din interior. Acasă, la birou sau în showroom-uri şi alte spaţii comerciale, unde marfa este expusă spre a fi vândută, soarele poate provoca daune considerabile.

Blocând razele UV în procent de 99%, foliile solare previn decolorarea podelelor, mobilierului, fotografiilor, operelor de artă, draperiilor, covoarelor și a altor obiecte expuse în încăpere.

Bunurile sunt astfel protejate, iar tu eşti scutit de cheltuielile pe care înlocuirea prematură a obiectelor afectate le presupune.

 3. Scad factura la energie

Investiţia în folii de protecţie solară poate fi recuperată în aproximativ 2 ani prin economiile făcute la factura de energie. O perspectivă cum nu se poate mai îmbucurătoare, având în vedere că preţurile pe piaţa energiei sunt tot mai mari.

Aplicarea de folii de protecţie solară pe geam reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de creştere a eficienţei energetice a încăperilor şi de reducere a disconfortului termic pentru oameni, animale şi plante.

Pe perioada verii, datorită foliilor de protecţie solară:

  • Temperatura din încăpere este mai scăzută cu până la 9.2ᵒ C
  • Timpul de răcire pentru aerul condiţionat este redus cu 34%
  • Valoarea facturii la curent electric se micșorează cu 20-30%

Beneficiile economice ale foliilor de protecţie solară exista şi în sezonul rece. Reducerea transferului de energie prin ferestre preia din povara sistemului de încălzire, ceea ce se traduce prin facturi mai mici la energia termică.

 4. Reduc lumina orbitoare

Spune-le adio ochilor mijiţi atunci când lucrezi la calculator sau te uiţi la televizor pe timpul zilei!

Foliile de protectie solara aplicate pe geam reduc lumina orbitoare cu până la 81%. Se reduc astfel reflexiile nedorite în cameră sau în monitorul computerului / televizorului, iar confortul vizual este semnificativ îmbunătăţit. Ochii tăi îţi vor mulţumi!

5. Sporesc siguranţa personală

Foliile de protecţie solară din oferta noastră au o dublă funcţionalitate: pe lângă protecţia împotriva soarelui, securizează geamul pentru a oferi protecţie împotriva accidentelor.

Image

Astfel, în cazul în care geamul se sparge, folia împiedică împrăştierea cioburilor şi protejează de rănire oamenii şi animalele. Acest beneficiu este important îndeosebi în familiile cu copii, unde riscul ca un geam să se spargă este crescut.


6. Asigură intimitate

Protejarea intimităţii, acasă şi la birou, este astăzi mai importantă ca oricând.

Datorită efectului de oglindă la exterior, cu ajutorul foliilor de protecţie solară argintii sau de culoarea bronzului, cei aflaţi înăuntru se bucură de aceeaşi vizibilitate pe timpul zilei, fiind în acelaşi timp feriţi de privirile curioase din exterior.

Atenţie! Foliile de protecţie solară transparente nu afectează vizibilitatea din exterior, acestea fiind singurele recomandate în cazul vitrinelor.


7. Îmbunătățesc aspectul exterior al clădirilor

Foliile de protecţie solară oferă un aer modern geamurilor de pe fațadele imobilelor şi aduc astfel beneficii estetice clădirilor.

Image

Acest beneficiu este important, cu precădere, în cazul clădirilor comerciale şi de birouri.

Câte tipuri de folie de protecție solară există?

Foliile de protecţie solară pot fi calificate în patru categorii, pe care le vom enumera mai jos. Pentru detalii tehnice şi informaţii complete despre fiecare, accesează pagina dedicată.

  • Folii argintii de interior – folii de protecție solară de culoare argintie, cu efect de oglindă pe partea iluminată, pentru un plus de intimitate
  • Folii transparente de interior – folii PerLite Ceramic 70, nu afectează vizibilitatea din exterior, recomandate în cazul vitrinelor.
  • Folii bronz de interior – creează intimitate şi confort sporit prin controlarea luminozităţii puternice şi dau un aspect elegant clădirilor.
  • Folii argintii de exterior – aplicabile pe partea exterioară a geamurilor, recomandate pentru obţinerea unui grad maxim de protecţie împotriva căldurii.

Ce folie de protecție solară să alegi?

Răspunsul la această întrebare poate fi simplu sau complicat.

Dacă ai un magazin în vitrina căruia îţi este expusă marfa, este evident că folia transparentă de interior este singura opţiune pentru tine. Pentru o clădire de birouri, în schimb, opţiunile cele mai potrivite ar fi foliile argintii sau bronz de interior.

Image

Detaliile tehnice sunt cele care fac până la urmă diferenţa între cele patru tipuri de folie şi cele care te pot ajuta să afli care folie de protecţie este cea potrivită nevoilor tale.

Suntem bucuroşi să îţi oferim consultanţă gratuită în alegerea foliei de protecţie potrivite. Personalul nostru este specializat, cu o experiență de 28 de ani în domeniu, si te va ajuta sa faci cea mai buna alegere pentru tine.  

Suna acum la 0729.016.484 sau trimite un email pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Beneficiile foliilor de protecţie solară sunt aceleaşi, indiferent de calitatea acestora?

 

Pe scurt, nu.

Foliile de protecţie solară trebuie privite ca o investiţie, nu ca o cheltuială. Foliile ieftine, care încep să îşi piardă din performanţă după numai un sezon, nu pot fi catalogate drept investiţii.

Putem garanta beneficiile expuse mai sus doar pentru foliile de calitate superioară, cum sunt Bruxsafol Germania sau Hanita Israel, pentru care VERLA este distribuitor autorizat. Acestea sunt companii cu peste 30 de ani de experienţă în producţia de folii de protecție solară ,renumite pentru calitate, durabilitate şi cel mai înalt grad de claritate optică.

 

Sperăm că articolul nostru te-a convins de beneficiile foliilor de protecţie solară. Poţi citi mai multe informaţii despre ele pe pagina dedicată de pe site-ul nostru. Dacă ai întrebări care nu şi-au găsit răspunsul în acest articol, lasă-ne un comentariu, îţi vom răspunde în maximum 24 ore.

Certificari

Sediu Bucuresti

Calea Vitan nr. 238, sector 3
031301 București

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel:    +4 031 405 79 13
Tel:    +4 031 405 79 12
Tel:    +4 021 326 46 30

Fax:   +4 021 326 46 50
Mobil1: +4 0729 016 484
Mobil2: +4 0736 805 478

 

Sediu Cluj-Napoca

Str. Corneliu Coposu 41
400235, Cluj-Napoca

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel:    +4 0264 449 450
Fax:   +4 0264 449 451

+4 0721 242 216
+4 0741 228 214

 

 

Sediu Iasi

Str. Bucium nr. 34,
700265, Iași

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Mobil: +4 0745 381 525

 

Politica de confidențialitate

© Copyright 2024 VERLA. All Rights Reserved.