fbpx
București: +40 21 326 46 40 | Cluj: +40 264 449 450 | Iasi: +40 745 381 525

Stimați parteneri,

 

Din cauza pandemiei provocată de virusul COVID-19, unele firme se văd nevoite să limiteze sau chiar să stopeze activitățile de producție.

 

În aceste circumstanțe, pentru a evita eventualele defecțiuni ale capetelor de printare, este foarte important ca imprimantele să fie menținute în bune condiții de funcționare.

 

În acest sens, vă recomandăm urmatoarele:

 

Pregătirea imprimantelor Roland pentru perioade de non-utilizare

Imprimantele Roland au fost proiectate pentru a acoperi perioade scurte ȋn care nu sunt utilizate. Fiecare imprimantă efectuează întreținerea automată atunci când aceasta nu este utilizată. Cu toate acestea, există unele situații care necesită perioade extinse de neutilizare, acest lucru fiind valabil mai ales în mediile educaționale. Este important să pregătiți în mod corespunzător aceste dispozitive pentru perioade de neutilizare prelungite, pentru a preveni deteriorarea și pentru a vă asigura că echipamentul dumneavoastră este într-o formă de producție perfectă atunci când sunteți gata să reîncepeți să imprimați.

 

 

Mențineți alimentarea principală pornită

 

Imprimanta Roland va porni periodic și va efectua automat un ciclu de întreținere (spălare sau pulverizare a cernelii prin duze). După această procedură, imprimanta se va opri. Acest lucru vă asigură că duzele capului de imprimare vor fi corect întreținute.

Măsuri pentru atunci când imprimanta nu este utilizată pentru o perioadă extinsă

Pentru clienții care folosesc imprimante Eco-Solvent, UV și prin sublimare, vă rugăm să urmați instrucțiunile prezentate mai jos atunci când imprimanta nu este folosită pentru perioade îndelungate.

Efectuați o întreținere manuală

Întreținerea manuală (regăsită în meniul panoului de control) se efectuează astfel: se curăță în jurul cadrului capului de imprimare, garniturile de etanșare și sistemul automat al imprimantei de curățare a capului. Acest lucru va îmbunătăți performanța imprimantei în perioada de neutilizare. Roland face referire la aceste proceduri în manualul de utilizare și în ghidurile de întreținere a produselor. Manuale Roland sunt disponibile AICI.

Vizionați și video-urile de mai jos, pentru exemple privind întreținerea manuală:

TrueVIS VG2 & SG2 Series  

TrueVIS VG & SG series

XR-640, EJ-640, XT-640 & XF-640

LEF Series

BN-20  

Folosiţi cerneluri albe

Scoateți cartușul/punga de cerneală albă la fiecare 1-2 săptămâni și agitați-l/ agitați-o cu atenție timp de 20 de secunde, apoi reinstalați-l / reinstalați-o.

Goliți sticla de scurgere / Înlocuiți cartușul cu restul de cerneală înaintea perioadelor de pauză

Dacă știți că nu veți folosi echipamentul pentru o perioadă îndelungată de timp, goliți flaconul de evacuare sau înlocuiți cartușul care conţine deșeuri (model BN-20). Când alimentarea principală este pornită, mașina efectuează periodic o întreținere automată în care lichidul este descărcat. Dacă lăsați flaconul de evacuare ca atare, acest lucru va duce la revărsarea lichidului evacuat. Vă rugăm să consultați manualul de utilizare al mașinii dumneavoastră pentru procedura detaliată. Manuale Roland sunt disponibile AICI.

Nu goliți cartușele de cerneala sau lichidul de curățare

Întreținerea automată efectuată periodic evacuează cerneala și lichidul de curățare. Introduceţi o pungă cu lichid de curățare și cartușe / pungi de cerneală cu o cantitate suficientă. În cazul în care cartușul de cerneală, punga de cerneală sau punga de lichid de curățare sunt goale, întreținerea automată nu va avea loc.

Porniți alimentarea secundară o dată la două săptămâni sau o dată pe lună

Pentru perioade îndelungate, porniți subalimentarea o dată la 1-2 săptămâni. Când porniți alimentarea, mașina efectuează automat diverse operațiuni, cum ar fi cele pentru a împiedica uscarea capetelor de imprimare. Lăsând mașina neutilizată pentru o perioadă îndelungată poate deteriora capetele de imprimare, deci asigurați-vă că porniți alimentarea pentru a efectua aceste operațiuni automate.

Pentru frecvența exactă a subalimentării pentru fiecare unitate, consultați manualul de utilizare al echipamentului dumneavoastră. Manualele Roland sunt disponibile AICI.

Păstraţi echipamentul la o temperatură constantă și umiditate relativă

Chiar și atunci când utilajul nu este utilizat, păstrați-l la temperatură și umiditate relativă, așa cum este scris în manualul utilizatorului. Temperaturile prea mari pot degrada cerneala și pot provoca defecțiuni. Temperaturile prea mici pot determina înghețarea/schimbarea fluidităţii cernelurilor și deteriorarea capetelor.

Recomandări suplimentare:

Se recomandă pornirea echipamentului și efectuarea unui print de test, prin care să lucreze toate canalele de culoare o data pe saptămână, dupa ce s-a facut in prealabil ȋntreţinerea manuală a echipamentului.

 

Instruțiunile de mai sus se aplică pentru următoarele echipamente:

Pentru suport tehnic în această perioadă, rămânem la dispoziția dumneavoastră!

Nu ezitați sa ne contactați pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citit 2214 ori Ultima modificare Miercuri, 01 April 2020 11:09

Certificari

Sediu Bucuresti

Calea Vitan nr. 238, sector 3
031301 București

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel:    +4 031 405 79 13
Tel:    +4 031 405 79 12
Tel:    +4 021 326 46 30

Fax:   +4 021 326 46 50
Mobil1: +4 0729 016 484
Mobil2: +4 0736 805 478

 

Sediu Cluj-Napoca

Str. Corneliu Coposu 41
400235, Cluj-Napoca

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel:    +4 0264 449 450
Fax:   +4 0264 449 451

+4 0721 242 216
+4 0741 228 214

 

 

Sediu Iasi

Str. Bucium nr. 34,
700265, Iași

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Mobil: +4 0745 381 525

 

Politica de confidențialitate

© Copyright 2024 VERLA. All Rights Reserved.